contact@domain.com
1, My Address, My Street, New York City, NY, USA

ENVIRONMENTAL PROTECTION MANAGEMENT

Pinul silvestru (Pinus sylvestris)
Home » Pinul silvestru (Pinus sylvestris)

Pinul silvestru (Pinus sylvestris)

Te salut, curiosule!

Eu sunt pinul silvestru, numit științific pinus sylvestis.

Mă bucur că ai ajuns la noi!

Sunt un conifer foarte răspândit în Europa și uneori ating înalțimi de până la 40 m. Fac parte din Genul Pinus și sunt veșnic verde.

Familia mea ocupă 2,1 % din compoziția pădurilor din România. Tulpina mea nu este perfect dreapta și am o rădăcină care se dezvoltă adânc în pământ. După cum puteți observa scoarța mea este roșie-portocalie și coroana are forma unei piramide.

Fig 1. Pinus sylvestris: a ritidom, b. ramuri cu ace si buchet de amenți masculi, c. con

Prezint două ace în teaca cu vârful ascuțit, ceea ce mă diferențiaza de pinul galben care prezintă 3 ace în teacă  și de pinul strob care prezintă 5 ace în teacă.

Fig 2. Pinul strob ramură cu ace și con               Fig 3. Pinul galben: a. ace, b. con

Acele, crengile și scoarța mea conțin o rășina lipicioasă. Mirosul plăcut al rășinii de pin este foarte benefic – răsina conține multe substanțe esențiale care au un efect de vindecare asupra organismului.

Nu sunt pretențios, trăiesc pe soluri sărace, răspândindu-mă din Delta Dunării până pe zone montane stâncoase calcaroase.

Trăiesc pâna la 600 de ani.

Știai că?

Din mugurii mei se prepară sirop de pin ce este recomandat la tuse, gripe si astm bronșic. In continuare, urmează sageata pentru a descoperi alte secrete din pădure